CITIES AND FOUNDERS

CITIES AND FOUNDERS
CITIES AND FOUNDERS

1. Who is the founder of Agra?
Answer: Sikander Lodi
2. The founder of Vijayanagar:
Answer: Harihara I
3. Who founded the city of Siri?
Answer: Alauddin Khilji
4. The city of Daulatabad was founded by:
Answer: Muhammad Bin Tughlaq
5. Dinpanah was founded by:
Answer: Humayun
6. The city of Allahabad was founded by:
Answer: Akbar
7. The city of Jahanpanah was founded by:
Answer: Muhammad Bin Tughlaq
8. The founder of Kolkata:
Answer: Job Charnok
9. Who founded Ajmer?
Answer: Ajayaraja
10. The founder of Gangaikondachol
apuram?
Answer: Rajendra Chola I
11. The city of Shahjahanabad was founded by:
Answer: Shah Jahan
12. Founder of Fatepur Sikri:
Answer: Akbar
General Knowledge : Gk Veda
General Knowledge : Gk Veda

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

No comments:

Post a Comment